Chakra tekencursus

 

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam, die ons beïnvloeden op verschillende levens-gebieden, zoals: vertrouwen, gezondheid, emoties, seksualiteit, eigenwaarde, liefde, relaties, communicatie, creativiteit, inzicht, intuïtie, overtuigingen, etc.  Chakra’s voelen we pas als ze uit balans zijn. Je voelt dan energieverlies of pijn in dat gebied. Gezond functionerende chakra’s voel je niet. Hoe meer je met jezelf op één lijn zit, hoe beter ze draaien, net als een uurwerk.

We hebben 7 hoofdchakra’s. Ieder chakra heeft zijn eigen kleurenbeeld en voor ieder persoonlijk zal dit een andere vormgeving hebben. Door het tekenen en kleuren van de chakra’s kun je deze levensgebieden versterken en er persoonlijk inzicht over krijgen. Bij iedereen zullen de chakra’s er anders uitzien, wat ook nog eens afhankelijk is van het moment, ook bij jezelf.
We gaan in deze cursus de Weg van de Bevrijding: je begint bij het 1e chakra en vervolgens omhoog naar chakra 2 – 3 - 4, enz. tot chakra 7, het kruinchakra.

De cursus Chakra tekenen is een intensieve en uitgebreide cursus die zich uitstrekt over acht maanden, waarin je je één dagdeel per maand helemaal afstemt op een chakra. Je wordt hierin volledig begeleid met ademhalingsoefeningen, lichaamswerk, visualisaties/meditaties en tekenoefeningen. De 8e dag teken je de Boeddha, waarin de chakra’s verenigd zijn. Stap voor stap leer je hoe je met passer en liniaal de chakra-mandala construeert op een groot tekenvel van 50 x 65 cm. Tenslotte ga je deze inkleuren volgens de kleurinstructies die bij het chakra horen. Je voert dit helemaal naar je eigen idee uit. Iedereen maakt een unieke tekening. Met dit inkleuren maak je een begin tijdens de les en in de maand die volgt ga je de tekening thuis afmaken. Daarom is het ook belangrijk om met je eigen kleurpotloden te kleuren. In totaal ben je dan ongeveer 20 tot 30 uur met dezelfde kleurinformatie bezig en je ondergaat een enorme ontwikkeling ten opzichte van die kleur in je lijf en in je leven.

Op de cursusdag kleedt je jezelf in de kleur van het chakra, zodat je helemaal ondergedompeld wordt in deze kleur. De volgende les neem je de tekening mee en die bekijken we dan samen voordat we met het volgende chakra beginnen.

 

De cursus wordt gegeven in acht dagen van 10:00-13:00 uur, verdeeld over acht maanden. Tussen de lesdagen in kun je zelf thuis aan de slag met het laatst behandelde chakra.

Hierbij kun je alles inzetten wat je geleerd hebt tijdens de cursusdag.

 

Inclusief koffie/thee, lekkers, 50 x 65 cm tekenvellen.
Zelf meenemen: goede kwaliteit kleurpotloden, puntenslijper, (potlood)gum, passer, liniaal.

Deze groep wordt begeleid door Jenneke Endepoel.

 

De cursus start bij voldoende belangstelling (min. vier personen). 

Meld je aan via jennekeendepoel@outlook.com of 06-15005554 of via de contactpagina.